VRAGEN OF LEKKAGE? BEL ONS: (040) 248 39 00

Milieuvriendelijk – CO2 footprint

Traditionele verwerkingsmethoden en materialen worden steeds bewuster toegepast en geproduceerd met het oog op minimale belasting van het milieu en besparing CO2. Hiernaast worden steeds vaker nieuwe en innovatieve materialen en methoden toegepast. Samen met onze opdrachtgevers proberen we telkens stappen te zetten om de reductie van CO2 in de toekomst verder uit te ‘rollen’.

Zo bieden wij diverse oplossingen voor passieve koeling voor dak en gebouw. Het toepassen van witte dakbedekking bespaart tot 2 euro per jaar per M2 op uw energiekosten. Wit staat voor natuurlijke koeling en wordt in bepaalde situaties vanzelfsprekend toegepast.  Bovendien is er dan minder behoefte aan koeling door airconditioning en/of andere koelingssystemen. Ook gebruiken we  in sommige gevallen witte dakbedekking op basis van natuurlijke grondstoffen als niet-bitumineuze dakbaan op plantaardige basis. Voor dit soort producten bestaat vaak een gunstige fiscale regeling (MIA\Vamil code A1140 – milieulijst 2014).

Witte dakbedekking

Hertalan groendaksystemen

Aanleg van groene daken draagt bij tot een vermindering van de CO2-uitstoot. Het bevordert en regelt de afvoer van regenwater. Het systeem vraagt een minimum aan onderhoud. Een prima oplossing voor daken en soms  geven gemeenten en steden ook subsidies voor de aanleg van een groendak. Groene daken bieden verschillende voordelen. Zo beschermen ze o.a. de schil van gebouwen tegen extreme temperatuurverschillen, uv-straling en fysieke beschadigingen. Daardoor kan de levensduur van dakbedekking verdubbelen.

Een andere eco-dakoplossing biedt Olivijn. Dit  is een natuurlijk mineraal dat koolstofdioxide afvangt en omzet in onschadelijk zand, magnesium, bicarbonaat en ijzer. Het mineraal kan als toplaag op dakbedekking uitstekend CO2 neutraliseren uit de atmosfeer en zo bijdragen tot een beter klimaat. 

Dit zijn enkele oplossingen die wij voor opdrachtgevers inzetten voor een beter klimaat en een schonere toekomst! Wilt u meer weten over onze milieuvriendelijke en besparende dakoplossingen? Vul hiervoor het contactformulier in en wij nemen contact met u op.